نوشته شده توسط : ساحل

مجازی سازی دسکتاپ (Desktop Virtualization)
امروزه بیشتر سازمان ها از پیرامون هایی استفاده می کنند که در آنها کامپیوتر های فیزیکی و PC ها مستقر هستند. در این پیرامون ها که به شکیبیدن بسیار همه ی ما با آن آشنا هستیم، PC هایی وجود دارد که هر کدام به طور مستقل قطعات ساختن دهنده ی خود را دارند (مادربرد، رم، پردازنده، پاور و…).

آسیب هایی که این قطعات با آنها درگیر هستند منجر به مصرف انرژی، خرج ی نگهداری و فرسایش بالا می شوند در حالی که فضای مدیریت مناسبی را هم ارائه نمی دهند. از طرفی در سمت کاربران تجهیزاتی هستی دارد که هر کدام از آن ها فضای فیزیکی زیادی را اشغال می کنند.

اما چه راهکاری برای غلبه بر این معضلات در پیرامون کاری شما هستی دارد؟

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟
یکی از کارآمدترین راهکارهای مجازی سازی، مجازی سازی دسکتاپ (VDI) می باشد. در مجازی سازی دسکتاپ به هر کلاینت یک ماشین مجازی گزین کردن داده می شود که متناسب با دربایستن هر کلاینت، منابع پردازشی لازم در برگزیدن این ماشین ها قرار می گیرد و سیستم عامل بر روی آن ها نصب می شود.

کاربران با به کارگیری مجازی سازی دسکتاپ، روی میز پیشه خود از این سیستم عامل ها کاربرد می کنند، در حالی که پردازش های مربوط به آن ها روی سرور سپریدن می شود. به عبارتی مجازی سازی دسکتاپ متمایز سازی محیط‌ قرارگیری سیستم عامل از محیط کاربری و انتقال آن به دیتاسنتر است.

سرورها برای به کارگیری مجازی سازی دسکتاپ و ساخت ماشین های مجازی که قابلیت های دسکتاپ را به چهره مجازی ارائه می دهند، از Hypervisor بهره‌گیری می کنند

 



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

استارلینک ؛ هرآنچه درباره اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس باید بدانید

استارلینک ؛ هرآنچه درباره اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس باید بدانید

اسپیس ایکس قصد دارد با فرستادن هزاران ماهواره‌ی استارلینک به مدارهای پایینی زمین، امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت را در همه‌جای جهان فراهم کند.

تقریبا ۳ میلیارد نفر یا حدود ۴۰ درصد جمعیت دنیا از دسترسی به اینترنت محروم‌اند و از ۴٫۵ میلیارد نفر مشترک فعلی نیز خیلی‌ها دسترسی به اینترنت پرسرعت، ارزان و باکیفیت ندارند. برای همین است که اخبار از راه رسیدن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بسیاری از کاربران را امیدوار کرده است. در این مطلب قرار است با اینترنت ماهواره‌ای و مخصوصا پروژه‌ی استارلینک اسپیس ایکس بیشتر آشنا شویم. با زومیت همراه باشید.

 
 
 

تماشا در یوتیوب | تماشا در IGTV

اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره‌ای پدیده‌ی جدیدی نیست و همین حالا نیز شرکت‌هایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهواره‌ای ارائه می‌دهند. بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌های اینترنت ماهواره‌ای درحال‌حاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند. جالب است بدانید هر دو این شرکت‌ها برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۲ سرویس اینترنت ماهواره‌ای خود را ارائه دادند و هیوزنت ۱٫۳ میلیون نفر مشترک در آمریکا دارد.

اما چرا این بار داستان فرق می‌کند و همه‌ی دنیا با اشتیاق فراوان اخبار پروژه‌ی استارلینک را دنبال می‌کنند و بی‌صبرانه منتظر عرضه‌ی اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس هستند؟

جواب پرسش بالا در تفاوت سیستم منظومه‌ی ماهواره‌ای استارلینک با دیگر منظومه‌های ماهواره‌ای اینترنتی نهفته است:

  • استارلینک قرار است جهانی باشد و ازلحاظ تئوری قابلیت سرویس‌دهی آن مختص منطقه‌ی جغرافیایی خاصی نخواهد بود.
  • استارلینک باتوجه‌به تعداد بیشتر ماهواره، پهنای باند بسیار بیشتری خواهد داشت و درنتیجه به کاربران بسیار بیشتری سرویس خواهد داد.
  • ازهمه مهم‌تر، استارلینک سرعت بسیار بیشتر و تأخیر یا Latency بسیار کم‌تری نسبت به دیگر اینترنت‌های ماهواره‌ای دارد.

تأخیر پایین و سرویس جهانی

تا پیش از این یکی از مهم‌ترین معایب اینترنت‌ ماهواره‌ای، تأخیر (Latency) بسیار بالای آن و محدود بودن سرویس به یک کشور یا قاره‌ی خاص بوده است. دلیل این تأخیر زیاد و محدودیت جغرافیایی این است که شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنت ماهواره‌ای تا پیش از این ماهواره‌های خود را در مدار زمین ثابت یا GEO قرار می‌دادند. سرعت گردش ماهواره‌هایی که در این مدار قرار می‌گیرند، برابر با سرعت چرخش زمین به دور خود است و درنتیجه ماهواره عملا از دید ناظر زمینی در یک نقطه‌ی ثابت در آسمان ثابت باقی می‌ماند.

موقعیت ماهواره‌ها در مدار GEO نسبت به زمین ثابت است

همچنین ارتفاع ۳۵ هزار کیلومتری مدار این ماهواره‌ها باعث می‌شود تأخیر اینترنتی که ارائه می‌دهند در بهترین حالت به ۵۵۰ میلی‌ثانیه و درعمل تا ۶۰۰ میلی‌ثانیه برسد. چنین میزان تاخیری سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای سنتی را برای مصارفی مثل ارتباط صوتی-تصویری و بازی‌های ویدیویی بسیار نامناسب یا حتی عملا غیرقابل استفاده می‌کند.

ماهواره‌های استارلینک ۷۰ تا ۱۰۰ برابر از ماهواره‌های مخابراتی متداول به‌زمین نزدیک‌تر هستند

 

اما ماهواره‌های استارلینک قرار است در مدار پایینی زمین یا LEO با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر در فاز اول و ۳۰۰ کیلومتر در فازهای بعدی (یعنی ۷۰ تا ۱۰۰ برابر نزدیک‌تر از ماهواره‌های مدار GEO) قرار بگیرند. همین موضوع باعث می‌شود تأخیر اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ازلحاظ تئوری حتی از فیبر نوری هم کمتر باشد.

مقایسه مدار GEO و LEO

مقایسه فاصله‌ی مدار GEO با LEO (زمان تأخیر مربوط به یک مسیر رفت یا برگشت است)

اما چطور ممکن است سیگنالی که به‌فضا می‌رود و دوباره به‌زمین باز می‌گردد، از سیگنالی که درون فیبر نوری مسیر کوتاه‌تری را طی می‌کند سریع‌تر به مقصد برسد؟ پاسخ در تفاوت سرعت حرکت نور و امواج اکترومغناطیسی در شیشه (فیبر نوری) و خلاء نهفته است: سرعت نور در فیبر نوری تنها دوسوم سرعت حرکت امواج الکترومغناطیسی در خلا است.

 باتوجه‌به نتایج تست‌های سرعتی که به‌تازگی منتشر شده، مشخص شده است که میزان تأخیر اینترنت استارلینک فعلا بین ۳۰ تا ۹۰ میلی‌ثانیه است و حتی بعضی کاربران میزان تأخیر ۲۰ و ۲۱ میلی‌ثانیه نیز گزارش داده‌اند.

تست سرعت استارلینک / starlink speedtest

نتایج تست سرعت استارلینک در فاز بتای خصوصی (برای مشاهده در ابعاد اصلی روی تصویر کلیک کنید)

ایلان ماسک نیز پیش از این گفته بود با اجرایی شدن فاز بعدی، میزان تأخیر استارلینک می‌تواند تا ۸ میلی‌ثانیه هم کاهش پیدا کند. این یعنی برای اولین‌بار می‌توان از اینترنت ماهواره‌ای برای مصارفی مانند تماس صوتی و تصویری و بازی‌های ویدیویی استفاده کرد.

سرعت و ظرفیت بالا

یکی دیگر از معایب اینترنت ماهواره‌ای تا پیش از این کم بودن تعداد ماهواره‌های موجود در مدار بود که باعث می‌شد کاربران زیادی مجبور شوند پهنای باند یک ماهواره را با یکدیگر به‌اشتراگ بگذارند که درنتیجه سرعت مشترکین اینترنت ماهواره‌ای را کاهش می‌داد. کم بودن تعداد ماهواره‌ها همچنین باعث محدود شدن تعداد کاربران بالقوه نیز می‌شود. برای مثال حتی اگر ویاست و هیوزنت پوشش جهانی داشتند، برای جلوگیری از افت شدید سرعت نمی‌توانستند به ده‌ها یا صدها میلیون نفر سرویس‌دهی کنند.

مدار استارلینک / starlink orbit

قسمت اول از فاز نخست استارلینک متشکل از ۱۵۸۴ ماهواره در ۲۴ صفحه‌ی مداری خواهد بود

اسپیس ایکس اما قصد دارد تعداد ماهواره‌های بسیار بیشتری برای ارائه‌ی اینترنت به فضا ارسال کند. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، اسپیس ایکس با حداقل ۱۰ پرتاب دیگر در سال جاری میلادی، تعداد ماهواره‌های فعالش در مدار زمین را به بیش از هزار می‌رساند. در پایان فاز اول تعداد ماهواره‌های اسپیس ایکس بیشتر از ۴هزار عدد خواهد بود و درنهایت مجموع تعداد ماهواره‌ها به تعداد باورنکردنی ۴۰ هزار می‌رسد.

برای مقایسه، ویاست درحال‌حاضر تنها ۴ ماهواره در مدار زمین دارد. جالب است بدانید تا قبل از شروع پروژه‌ی استارلینک فقط حدود ۱۵۰۰ ماهواره‌ی فعال در مدار زمین وجود داشت. این یعنی اسپیس ایکس قرار است بیشتر از ۲۵ برابر تعداد کل ماهواره‌های فعالی که هم‌اکنون در مدار زمین وجود دارند، ماهواره به فضا ارسال کند.

استارلینک؛ تاریخچه و فناوری‌ها

اسپیس ایکس برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۸ دو ماهواره‌ی مخابراتی با نام‌های تَن تَن A و تن تن B را برای آزمایش کردن اینترنت ماهواره‌ای به مدار پایینی زمین فرستاد. پس از انجام آزمایش‌های مختلف، اسپیس ایکس خط تولید ماهواره‌های خودش را در ردموند واشینگتن به‌راه انداخت تا اولین محموله‌ی ۶۰ تایی از ماهواره‌های استارلینک را در اواسط سال ۲۰۱۹ با نام v0.9 (بخوانید وی پوینت ناین) یا نسخه‌ی نه دهم را به فضا پرتاب کند. این دسته‌ی ۶۰ تایی نیز آزمایشی بود و اکنون از رده خارج شده است و به مرور زمان وارد جو زمین می‌شود.

 

منبع : 

https://www.zoomit.ir/internet-network/362424-everything-about-starlink-satellite-internet/

 

 



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

در دهه‌ی گذشته، با افزایش نفوذ غول‌های فناوری در زندگی مردم و تصاحب بخش اعظم بازار تبلیغات، صدها روزنامه در آمریکا فعالیتشان متوقف شده است. دو جبهه‌ی جمهوری‌خواه و دموکرات در تلاش برای اصلاح روند روبه‌رشد شرکت‌های فناوری چه ازنظر تعدیل محتوای آن‌ها و چه تعدیل شرکت‌های درون‌گذارده (Corporate spin-off) با شرکت‌های بزرگی مثل گوگل و فیسبوک اتفاق‌نظر ندارند؛ اما هر دو گروه معتقدند روزنامه‌نگاری محلی به حمایت نیاز مبرم دارد.

جلسه‌ی هفته‌ی گذشته کمیته‌ی قضایی مجلس نمایندگان ایالات متحده بر چگونگی انتشار اخبار در پلتفرم‌های گوگل و فیسبوک متمرکز بود و لایحه‌ی جدید ارائه‌شده دراین‌باره با حمایت جمهوری‌خواهان مواجه شد. این لایحه را می‌توان یکی از تهدیدهای قانونی بزرگ‌ برای فناوری به‌حساب آورد که ناشی از مجادلات چندین‌ساله‌ی ضدانحصارطلبی و اوضاع مخاطره‌آمیز روزنامه‌های محلی است. سیسیلین درباره‌ی این موضوع می‌گوید: «بحران روزنامه‌نگاری در آمریکا در دموکراسی و زندگی مدنی جامعه‌ی آمریکایی وجه‌ی جدی به‌خود گرفته است.»

لایحه‌ی پیشنهادی سیسیلین با عنوان «قانون رقابت و حفاظت از روزنامه‌نگاری سال ۲۰۲۱» به خبرگزاری‌ها اجازه می‌دهد با پلتفرم‌هایی نظیر فیسبوک و گوگل بر سر توزیع محتوای آن‌ها آنلاین مذاکره کنند. سناتور ایمی کلوبشار (Amy Klobuchar)، رهبر هیئت ضدانحصارطلبی مجلس سنا، از این قانون حمایت کرد. کن باک (Ken Buck)، یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه حامی لایحه، نیز می‌افزاید: «این لایحه قدمی درست با هدف کاهش قدرت پادشاهان دیجیتالی است. هدف لایحه هموارکردن میدان بازی به‌نفع دموکراسی و آزادی‌بیان است.»

مقاله‌های مرتبط:

اجرای این قانون با وجود حمایت‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و فشار روی کنگره بیش‌از‌پیش احساس می‌شود. ژانویه‌ی سال جاری (دی ۱۳۹۹) گوگل تهدید کرد موتور جست‌وجوی خود را در استرالیا از دسترس خارج می‌کند. این تهدید در پاسخ به قانون جدید استرالیا بود که این غول فناوری را به پرداخت پول به خبرگزاری‌ها به‌ازای محتوایشان مجبور می‌کرد. این قانون فوریه تأیید شد و گوگل به‌سرعت از مواضعش عقب‌نشینی کرد تا با خبرگزاری‌ها به‌توافق برسد.

زمانی‌که این اتفاقات رخ داد، مایکروسافت بیانیه‌ای در حمایت از استرالیا برای حفاظت از ناشران منتشر کرد. برد اسمیت، از مایکروسافت، در بیانیه‌ای رسمی می‌گوید: «پرواضح است وقتی سایر شرکت‌های فناوری گاهی به ‌ترک استرالیا تهدید می‌کنند، مایکروسافت هرگز چنین تهدیدی نخواهد کرد.» اسمیت به‌عنوان شاهد در جلسه‌ی کمیته قضایی مجلس نمایندگان ایالات متحده حضور یافت و حمایت خود را از لایحه‌ی سیسیلین اعلام کرد. البته چندین لحظه قبل ‌از آغاز جلسه، گوگل بیانیه‌ی تندوتیز خود علیه مایکروسافت را منتشر کرد و در آن ردموندی‌ها را به زیرپاگذاشتن قوانین دنیای آزاد اینترنت با هدف شکست رقیب متهم کرد.

افزون‌براین، بخشی از جلسه به صحبت درباره‌ی فیسبوک تعلق داشت. البته همان‌طورکه کریستیانو لیما، خبرنگار Politico، در حساب توییترش خاطرنشان کرد، سهم فیسبوک از جلسه بسیار کمتر از گوگل بود. فیسبوک ماه گذشته درگیری‌هایی با دولت استرالیا داشت که به حذف امکان اشتراک‌گذاری اخبار برای برخی کاربران و خبرگزاری‌ها در این پلتفرم منجر شد. باوجوداین، در مدت کوتاهی و در فوریه دولت استرالیا با فیسبوک به‌توافق رسید و با پذیرش برخی تغییرات دوباره امکان اشتراک‌گذاری اخبار برای کاربران فراهم شد. بررسی دقیق تغییرات اعمال‌شده در قوانین استرالیا برای فیسبوک قطعا می‌تواند برای کاربران آمریکایی نیز راه‌گشا باشد.

درنهایت، باید یادآور شویم کمیته‌ی قضایی مجلس نمایندگان هنوز باید یک جلسه‌ی دیگر قبل از معرفی قانون، برای مباحثه درباره‌ی این لایحه برگزار کند. احتمالا اجرای لوایح مرتبط بهار امسال عملی شود. همچنین کلوبشار در مصاحبه با CNN گفت قرار است جلسات مشابهی درباره‌ی تسلط و نفوذ فناوری در کمیته‌ی رقابت مجلس سنا برگزار شود که روی هزینه‌های اپ‌استور و انتشار اخبار متمرکز است.

منبع : 

https://www.zoomit.ir/tech/369063-microsoft-google-cicilline-antitrust-committee-bill-klobuchar-buck-kennedy/



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 فروردين 1400 | نظرات ()