شیوع ویروس کرونا از اواخر زمستان سال ۹۸ باعث شد تا مدارس در کشور بسته شوند و آموزشها بر بستر اینترنت یا شبکههای تلویزیونی ارائه شود. با آغاز سال تحصیلی جدید در روزهای آینده، اظهارنظرهای فراوانی درمورد نرخ استفاده از اینترنت بهمنظور دریافت آموزش مطرح شده است.
پیش از این، وزیر ارتباطات خبر داده بود که بستههای اینترنت رایگان برای دانشآموزان و معلمان در نظر گرفته خواهد شد. اما مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش این خبر را تکذیب و اعلام کرد که نرخ اینترنت برای استفاده از پلتفرم اختصاصی آموزش و پرورش با استفاده از سیمکارت یکسوم و با اینترنت ثابت، از آبونمان ماهانه محاسبه خواهد شد.
حال، رئیسجمهور در جلسهی هیأت دولت اظهار کرده که استفاده از شبکه شاد باید رایگان باشد. حسن روحانی امروز طی سخنانی گفت که کلاسهای آموزشی امسال به دو شکل مجازی و حضوری انجام میشود و اولویت برای ما آموزش حضوری است. روحانی گفت برای این منظور شرایط باید بهگونهای باشد که با ورود دانشآموز به مدرسه، شستن دستها، استفاده از ماسک، بهکارگیری حرارتسنج، چگونگی نشستن سر کلاس و همچنین مراودات دانشآموزان در ساعات تفریح کاملا رعایت شود.
رئیسجمهور اضافه کرد که امسال هیچ کودک ایرانی نباید از تحصیل باز بماند. وی گفت صداوسیما هم به امر آموزش کمک خواهد کرد.
بهگفتهی رئیسجمهور، آموزش مجازی در مدارس خصوصی به شکل دیگری فراهم است؛ اما در مدارس دولتی، شبکه شاد شکل گرفته که پیشتر خانوادهها ناچار بودند برای استفاده از آن هزینهی اینترنت پرداخت کنند. حال روحانی با دستور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت ارتباطات خواسته است تا استفاده از شبکه شاد برای خانوادهها و دانشآموزان رایگان شود. رئیسجمهور گفت:
همانطور که اکنون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدارس را به شبکه ملی اطلاعات بدون هزینه متصل کرده است (که کار بزرگی بود)، این کار نیز باید انجام گیرد و در صورت نیاز به کمک مالی، سازمان برنامه و بودجه کمک خواهد کرد.
روحانی تأکید کرد که خانوادهها بهویژه کسانی که وضع مالی آنها بهحدی نیست که از پس پرداخت هزینهی اینترنت بربیایند، نباید متحمل پرداخت مبلغی شوند و آموزش برای دانشآموز باید بهمعنای واقعی کلمه، رایگان انجام شود.
امکانات نسخه جدید شبکه شاد امروز معرفی شد. ویژگیهایی همچون امکان اجرای فوق برنامهها، ورزش، سلامت و فعالیتهای پرورشی، کنترل تکالیف، آزمونهای تستی و تشریحی، تعبیه کارنامه، وجود داشبوردهای مدیریتی برای مدیران، ایجاد پروفایل حرفهای معلم و دانشآموز، امکان نظرسنجی، ایجاد شبکه اجتماعی تحت عنوان شادنیو و امکان ارائهی پرزنت در شبکه شاد اضافه شده است. گفتنی است نسخه دوم شبکه شاد موسوم به شاد ۲ فردا رونمایی میشود.
وزیر ارتباطات همچنین امروز در یک توییت خبر داد که کار اتصال پرسرعت و رایگان ۸۶هزار یعنی همهی مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات با چند ماه تأخیر، درنهایت به پایان رسید تا دسترسی همگانی به آموزش مجازی محقق شود. آذریجهرمی از اتصال تمام دانشگاهها به شبکه ملی اطلاعات نیز خبر داد. وزیر ارتباطات اعلام کرد که طراحی نقشهای برای اتصال حدود هزار دانشگاه به شبکه ملی اطلاعات باید تا پایان سال جاری آماده شود.
منبع:
https://www.zoomit.ir/2020/9/2/362180/shad-platform-internet-should-be-free/